2009-04-14 13:09:55• hírek • Szatmar.ro

Csak a csoda segíthet

A Barcelona és a Chelsea csak elrontani tudja a továbbjutását.

Némileg csalódást okozott a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek két rangadója, legalábbis, ami a visszavágókra várható izgalmakat illeti, mivel az első meccsen a Barcelona odahaza, a Chelsea pedig idegenben aratott több gólos győzelmet a Bayern München illetve a Liverpoollal szemben.

A Bayern történelme első vereségét szenvedte a Nou Campban, ám ha már lúd, akkor legyen kövér alapon rögtön komoly, 4-0-ás zakót szabott ki a Barcelona. Ezzel a visszavágó szinte már csak formalitás, mivel a a BL történelmében még soha senki nem fordított ekkor hátrányból. Ráadásul a Barca eddig 36 esetből csak háromszor esett ki az európai kupákból úgy, hogy első hazai meccsüket megnyerték.

Hogy a Bayern miben reménykedhet, főleg, hogy Toni személyében csak egy szem ép csatáruk van? Egyrészt Lahm felépülésében, másrészt a statisztikában, mely szerint eddig csak egyszer szenvedtek vereséget hazai pályán spanyol csapat ellen. A vendégek több kulcsjátékosuk (Iniesta, Messi) pihentetésére készülnek, Marguez eltiltás miatt nem léphet pályára, Henry pedig belázasodott. Őket Caceres, Keita, Hleb és Krkic helyettesítheti. „Nem álmodunk és nem gondoljuk, hogy csak úgy 4-5 gólt rúgunk nekik. De győzni akarunk. Szenvedélyt és harci szellemet várnak el tőlünk szurkolóink", ismerte el Jürgen Klinsmann, a németek vezetőedzője.

Érdekes, hogy a Bayern még soha, a Barca is csak egyszer maradt alul tizenegyesrúgásokban- az 1986-os BEK döntőben a Steaua ellen.

Carragher utolsó BL-n lép pályára az idei szezonban?

A Liverpool eddig 75 alkalommal lépett pályára a Chelsea otthonában és mindössze négyszer ért el olyan eredményt, amellyel le tudná dolgozni az egy héttel korábban összeszedett 1-3-as eredményt. Legutóbb húsz évvel ezelőtt. Szinte hihetetlen, de ez volt a Pool második veresége, amelyet az európai kupák egyenes kieséses szakaszában hazai pályán elszenvedett. A Chelsea viszont még soha nem búcsúzott úgy, hogy az első meccsét idegenben megnyerte.

Rafa Benitez, a vörösök mestere még hisz a csodában és egy igen furcsa okban látja csapata előnyét: nekik már nincs mit veszíteniük, így a csak a kékeken van nyomás. Jó hír a Mersey parti szurkolók számára, hogy Gerrard mégis vállalni tudja a játékot, a túloldalon Joe Cole és Paolo Ferreira továbbra is sérültek.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: